Actualitate

Premierul Ciucă susține că 70% dintre tineri sunt mulțumiți de locul de muncă: „Vom continua să guvernăm România în aceeași direcție”

Guvernanții români au pierdut legătura cu firul ierbii și par rupți de realitate. Premierul Ciucă susține că tinerii sunt mulțumiți de locul de muncă și potrivit lui, și de Guvernul Ciucă. Acesta susține că va continua guvernarea României în aceeași direcția ca și până acum.

Majoritatea tinerilor români înţeleg şi simt beneficiile de care se bucură ca cetăţeni europeni, afirmă premierul Nicolae Ciucă, invocând datele celui mai recent eurobarometru.

„Viitorul României nu poate fi altul decât pro-european. Am primit, azi, de Ziua Naţională a Tineretului, cea mai frumoasă confirmare şi mă bucur enorm să aflăm din cel mai recent Eurobarometru, că majoritatea tinerilor români înţeleg şi simt beneficiile de care se bucură ca cetăţeni europeni. Trei sferturi dintre tinerii români sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene şi arată o mai mare deschidere şi susţinere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă”, a precizat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

De asemenea, 74% dintre tineri sunt satisfăcuţi cu viaţa pe care o duc iar peste 60% dintre ei apreciază că lucrurile se îndreaptă în direcţia bună în viaţa personală.

„Faptul că 70% dintre tineri sunt mulţumiţi de locul de muncă pe care îl au ne determină pe noi, cei care azi guvernăm, să continuăm şi să dezvoltăm politicile publice care să încurajeze tinerele generaţii să rămână şi să îşi dezvolte carierele şi afacerile în România. Sistemul de educaţie, situaţia economică, şomajul, locuinţele, mediul înconjurător şi schimbările climatice sunt priorităţi ale tinerilor noştri, deci şi ale noastre”, a adăugat Ciucă.

Potrivit premierului, folosirea celor 80 de miliarde de euro proveniţi din fonduri europene pentru a ridica standardele serviciilor publice şi a creşte oportunităţile de dezvoltare a mediului antreprenorial reprezintă un angajament pe care administraţia publică trebuie să îl îndeplinească pentru a nu dezamăgi tânăra generaţie.

„Folosirea şansei enorme a celor 80 de miliarde de euro – bani europeni care vor ridica standardele serviciilor publice şi vor creşte oportunităţile de dezvoltare a mediului antreprenorial – se dovedeşte a fi, în aceste condiţii, un angajament pe care administraţia publică, Executivul, trebuie să îl îndeplinească pentru a nu dezamăgi tânăra generaţie, pentru care implementăm, deja, cadrul unui viitor mai bun, la noi acasă, în România Europeană, care susţine valorile euro-atlantice”, a menţionat el.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button