Actualitate

Premierul Ciucă nu renunță la liberalizarea pieței energiei: „Avem măsuri care se vor aplica de la 1 februarie”

Cum ne-a obișnuit actuala clasă politică, guvernul a întârziat atât de mult cu măsurile, încât românii au ajuns să facă infarct de la facturile de energie. Iar ca pachetul să fie complet, măsurile anunțate de Guvernul Ciucă vor intra în vigoare de la 1 februarie, așa ca românii să termine de plătit facturile umflate…

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că guvernul va lua o serie de măsuri pentru scăderea facturilor la gaze și curent prin OUG. El a explicat că, în urma unui acord al coaliției, plafonul la energie electrică şi la gaz va scădea, iar limita de consum va creşte.

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW. Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe KW. La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW”, a spus Ciucă, la Parlament, potrivit Agerpres.

”Se aplică de la 1 februarie la 31 martie. Impactul bugetar este de 3 miliarde de lei. Sunt 1 milion de facturi trimise greșit. Nu se renunță la liberalizarea pieței”, a mai spus Ciucă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button