Actualitate

Premierul Ciucă nu poate citi corect nici de pe foaie: S-a încurcat din nou în cifre

Premierul Nicolae Ciucă are probleme grave în a înțelege și a vorbi corect în limba română, fapt întâlnit și la alte personaje care au trecut pe la Palatul Victoria, cum ar fi Viorica Dăncilă. De această dată premierul s-a încurcat în cifrele citite de pe foaie. Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că Guvernul va acorda ajutoare de 700 lei pensionarilor cu venituri sub 2.500 lei, deși ordonanța de urgență pe care o discută Executivul în ședință vorbește despre ajutoare pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 lei.

PSD a decis: Fermierii români nu mai au voie să crească găini în curte

„Continuăm implementarea programului Sprijin pentru România. Astăzi putem să anunțăm că emiterea voucherelor sociale pentru persoane vulnerabile a început. Aproximativ 2,5 milioane de persoane vor beneficia de această formă de sprijin menită să compenseze o parte din creșterea prețurilor. De asemenea, așa cum ne-am angajat în cadrul coaliției, tot astăzi prin ordonanță de urgență vom aproba acordarea în luna iulie a ajutorului financiar de 700 lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt sub limita de 2.500 lei. Discutăm de 3,3 milioane de beneficiari”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în deschiderea ședinței de Guvern.

Premierul britanic Boris Johnson anunță că va da afară 90.000 de bugetari

Proiectul de ordonanță de urgență aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Executivului vorbește însă numai despre pensionarii cu venituri sub 2.000 lei.

„În luna iulie a anului 2022 se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”, arată proiectul discutat de Guvern.

Preotul Negoiță o acuză pe Firea: tinerii vor pleca

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button