Actualitate

Premierul Ciucă îi umilește pe militari: Nu le va mări salariile și pensiile

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu s-a discutat despre o posibilă majorare a salariilor sau a pensiilor militarilor. Astfel, până la o decizie oficială, reprezentanții MApN vor rămâne cu veniturile înghețate.

„Am văzut doar ştirea, nu am discutat acest subiect. Este analiza la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, ceea ce noi am făcut prin măsura de a acorda acea pătrime din ceea ce se cuvenea prin salariu este tot ce am putut să ne permitem în acest moment”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Marți, 24 mai, Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a semnat un proiect de ordonanță de urgență prin care s-a propus actualizarea și îmbunătățirea unor serii de prevederi din domeniul salarizării și asigurării unor drepturi financiare ale personalului din MApN, plus alte instituții din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

„Mi se pare că astăzi, poate că din greşeli politice anterioare, nu am ajuns să înţelegem adevărata realitate privind salariile şi nivelul de trai al militarilor. De aceea, în aceste zile am lansat în dezbaterea internă, în dezbaterea guvernamentală, câteva proiecte de legi în care sper şi sunt sigur că o să mă sprijiniţi. Este vorba de o ordonanţă de urgenţă referitoare la salarizarea personalului din sistemul naţional de apărare.

Sunt sigur că, fără a cere prietenului nostru Adrian (Câciu, ministrul Finanţelor – n.r.) bani în plus, din bugetul nostru putem realiza acest lucru. Am nevoie doar de hotărârea şi de solidaritatea noastră cu Armata. Este vorba despre stabilirea unui cuantum brut al salariilor şi al soldelor de bază, de posibilitatea actualizării de la data de 1 iulie 2022 a cuantumului soldei de grad, compensarea unor ore lucrate în serviciul de luptă, pe care nu ai cum să dai ore libere şi atunci să le compensăm în bani”, a declarat Dîncu.

Back to top button