Actualitate

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a fost demis, luni, de către premierul Ludovic Orban

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a fost demis, luni, de către premierul Ludofic Orban, au precizat pentru News.ro surse guvernamentale.

UPDATE: Surse politice au arătat pentru Ziare.com că demiterea prefectului Capitalei va fi luată în discuție în ședința de Guvern de săptămâna aceasta. Este posibil să fie joi.

Marcel Vela a declarat luni că : „Schimbarea unui prefect se face doar prin Hotărâre de Guvern. Confirm că la nivelul MAI am dispus o evaluare a activității Instituției Prefectului București de către Direcția Generală pentru Relația cu Instituțiile Prefectului” .

Premierul a declarat, luni, că activitatea prefectului va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică a declarat că nu cunoaște numărul de îmbolnăviri din București și faptul că municipiul a trecut de rată de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Duminică seară, la Digi24, Gheorghe Cojanu a făcut la oră 19 declarații neclare în legătură cu rată de infectare din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, după care a intrat din nou în direct, la oră 22:30, prin telefon, că să facă precizări.

Numai că s-a dovedit că șeful Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență nu știa, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din orașul de care răspunde.

Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, și din acest motiv nu a văzut bilanțul oficial al Guvernului privind numărul de îmbolnăviri, decese și rată de răspândire a noului coronavirus.

Sursa foto : g4media.ro

Back to top button