Actualitate

Pompiliu Diplan despre Protestul din Piața Universității: „Psihopații care ne conduc vor să ne ascundă două butoane: butonul de Libertate și butonul prin care îi dezactivăm pe ei”. INTERVIU EXCLUSIV

Sâmbătă, 19 septambrie, începând cu orele 16.00, are loc în Piața Universității un protest organizat de grupul de acțiune civică Starea de Libertate, constituit în timpul Stării de Urgență, al cărui lider s-a impus a fi Dl. Pompiliu Diplan, un intelectual tradiționalist, absolvent de filosofie și cu aproape două decenii de activitate, paradoxal, în IT, în Statele Unite. Am stat de vorbă cu Dl. Diplan, nepot al cunoscutului actor Constantin Diplan și fiul unei ziariste de calibru, din generația celor care au schimbat fața presei române după 1990, Dna Rodica Oltean, fostă șefă a Agenției spaniole EFE în România, între multe altele. Totodată, Pompiliu Diplan este și primul student anticomunist care a intrat în greva foamei după 1989, în ianuarie 1990, protestând astfel, în Piața Universității, față de regimul FSN și solicitând prin actul său extrem o Televiziune liberă. Iată de ce reîntoarcerea sa în Piața Universității după 30 e ani – tot pentru a protesta față de unele măsuri dictatoriale, de data aceasta ale regimului actual cât și în apărarea copiilor României sufocați de măștile incompetenților de la guvernare – este cât se poate de firească. Evident, la acest protest realizat într-un loc simbolic al României, sfințit prin sânge, unde au avut loc manifestațiilor anticomuniste din decembrie 1989 și până în iunie 1990, nu este așteptat să calce nici un picior de FSN-ist sau urmaș de-al sistemului sovietic mascat în democrat după lovitura de stat din decembrie 1989 și întins ca o moluscă deasupra României, până azi.

În apărarea copiiilor României, cobai ai unui experiment impus de dezaxați

Domnule Pompiliu Diplan, pentru ce manifestați sâmbătă, la ora 16.00, în Piața Universității și cine sunt colegii Dvs.  de protest?

În primul rând pentru abolirea Stării de alertă – vrem să trăim într-o legitimă libertate și ne vrem drepturile înapoi. E simplu. În al doilea rând pentru ieșirea României din caruselul mascaradei Covid19. Faptul că minciună e globală și noi suntem în „lockstep” (în cadență) cu restul omenirii nu e un temei pentru a menține această cadență a nonsensului. Noi vrem să trăim normal. Atenție, nu în Noul Normal – ce folosește o gripă și niște teste practic aleatorii pentru a distruge economiile țărilor și pentru a instaura un leninism digital. În al treilea rând, noi dorim că prin aceste mici retrocedari ale demnității și libertăților noastre să aducem în discuție, în mod serios, că printr-o croșeta, repararea tuturor nedreptăților și ilegalităților săvârșite de clasa politică și de către mafia asasinilor economici împotriva poporului român (de la distrugerea economiei din ’89-90, trecând prin retrocedari ilegale și vânzări de pământuri până la tăierile de păduri și distrugerea învățământului). Înțelegeți ideea. 

La #StareDeLibertate echipa e foarte variată – de la conservatori până la foști rezistenți, de la rockeri până la doctorițe, și de la profesori până la muzicieni. E o grupare ad-hoc unde sunt așteptați românii care cred în Dumnezeu și neamul nostru. Colegii mei principali cel puțin la organizarea și susținerea protestului sunt Mihai Tîrnoveanu și Florin Palas și întreaga Calea Neamului. 

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button