Internațional

Polonia nu se joacă – Embargoul asupra cerealelor ucrainiene este pe termen nelimitat

Guvernul polonez a anunțat că embargo-ul asupra exportului de produse ucrainene va rămâne în vigoare pe un termen nelimitat, potrivit Evropeiska Pravda.

Ministrul Agriculturii a subliniat că „frontierele nu vor fi deschise, perioada de embargo asupra produselor ucrainene este permanentă – până la anulare”

Potrivit lui Cheslav Sękorski, ”cele mai bune soluții sunt negocierile cu fermierii protestatari, dar punerea în aplicare juridică a oricăror cerințe necesită timp”.

”Nu există motive să credem că ceea ce am promis nu va fi pus în aplicare”, a adăugat Sękorski, care a declarat anterior că interdicția asupra importului de cereale ucrainene în Polonia va fi menținută până când vor fi elaborate reguli corespunzătoare la nivelul UE.

Reamintim că fermierii polonezi din organizația “Satul amăgit” au reluat blocarea punctului de trecere “Medîka-Șeghini” la granița cu Ucraina, începând cu ora 09:00. Potrivit liderului protestatarilor, Roman Kondruv, ei vor permite trecerea a trei camioane pe oră, în timp ce protestul va dura până pe 3 februarie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button