Actualitate

Polonia donează echipament de prim ajutor salvatorilor din Republica Moldova ~ InfoPrut

Peste 120 de salvatori și pompieri din Republica Moldova au participat la un curs de instruire în domeniul primului ajutor calificat, în cadrul proiectului moldo-polonez ce prevede dezvoltarea capacităților de intervenție. 

Lecțiile teoretice și practice au fost susținute de formatori polonezi, iar în cadrul acestui curs angajații IGSU au făcut schimb de experiențe și au ridicat nivelul performanțelor.

Miercuri, în cadrul ceremoniei oficiale de finalizare a proiectului, Fundația Corpului Medical Maltez din Polonia a oferit un lot de echipament de prim ajutor în situații de risc.

Salvatorii din Republica Moldova au beneficiat de un lot de echipament necesar angajaților IGSU pentru intervenții în valoare de peste 128.000 de euro. Lotul cuprinde truse de prim ajutor calificat, paturi pliante, măști de protecție, tărgi de evacuare, corturi, instrumente de intervenție, dar și alte utilaje necesare pentru misiuni de salvare.

În discursurile din cadrul evenimentului, oficialii au vorbit despre importanța colaborării în domeniul dezvoltării capacităților de intervenție, dar și necesitatea instruirii salvatorilor în acordarea primului ajutor calificat.

Potrivit programului, proiectul moldo-polonez a avut drept scop consolidarea și dezvoltarea competenților de prim ajutor în rândul pompierilor, dar și preluarea bunelor practici a partenerelor polonezi.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button