Actualitate

Polițiștii declară război Guvernului Ciucă – Se anunță proteste până la majorarea salariilor

De ce ies în stradă polițiștii

Neaplicarea Legii-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;

Diminuarea unor pensii militare de stat;

Refuzul majorării, la plafonul permis de lege, de 25%, a sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, situație care conduce la afectarea activității Politiei Judiciare.

La jumătatea lunii ianuarie a anului 2022, polițiștii vor să picheteze Guvernul, Parlamentul și, separat, Ministerul de Finanțe, în fruntea căruia se află ministrul Adrian Câciu.

Declarația făcută de Câciu, care i-a scos din sărite pe polițiști:

„Dreptul de a protesta este al tuturor. Trebuie corelat cu ceea ce se întâmplă în jur. E adevărat, doi ani de zile grila profesorilor a fost înghețată. Acest guvern a reușit să găsească o sumă pentru a începe o recuperare pentru profesori și pentru sănătate. Ne legăm de beneficiarii sistemelor publice că ei nu mai primesc beneficii… trăim într-o țară care nu este stabilizată. Dacă nu înțelegem că suntem la porțile valului 5, economia nu s-a revenit, economia este în suferință și începem să facem proteste… cei de la poliție fac greve. Haideți să nu șantajăm statul pentru că nu ne-am primit dreptul. În acest moment încercăm să dăm drepturile. Nu suntem în situația în care nu vrem să acordăm drepturi”, a afirmat, la Realitatea Plus, Adrian Câciu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button