Distribuți acest articol

Împuternicirile continuă sub aripa acestui ministru, deși a promis că astfel de situații nu se vor mai întâmpla de la preluarea mandatului, Lucian Bode, refuză să dea drumul concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din Poliția Română și alte instituții în subordinea sa.

Comisarului-șef Bogdan Berechet i-a expirat, în luna ianuarie, cea de-a doua împuternicire la șefia Poliției Capitalei. Astfel, conform legislației în vigoare, după expirarea celei de-a doua împuterniciri, trebuia organizat un concurs pentru ocuparea funcției, lucru care nu s-a întâmplat, dat fiind că în ianuarie Ministerul de Interne a sistat concursul.

Șeful destituit al Poliției Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, l-a acuzat pe Bogdan Berechet că ocupă ilegal funcția de șef al Poliției Capitalei, apreciind că acesta din urmă „a fost numit/desemnat să îndeplinească atribuțiile directorului general, în disprețul total al legii 360/2002 și nu numai”.

Cu toate acestea, comisarul-șef Bogdan Berechet, după cum a transmis IGPR către Bugetul.ro, ocupă și azi atribuțiile directorului general al Poliției Capitalei. Așadar, dacă mai trec două luni, putem spune că  Berechet are trei mandate consecutive la șefia IGPR.


Distribuți acest articol