Politistii Capitalei si jandarmii au aplicat, in ultimele trei zile, peste 2.080 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 653.850 lei, in urma actiunilor de verific

Polițiștii Capitalei și jandarmii au aplicat, în ultimele trei zile, peste 2.080 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 653.850 lei, în urmă acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) informează : “Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București și Inspectoratului Teritorial de Muncă, au fost verificate peste 5.520 de obiective: piețe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar și magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun” .

Potrivit sursei citate, au fost legitimate mai mult de 7.620 de persoane și au fost efectuate controale în 2.770 de mijloace de transport în comun, de suprafața, dar și de subteran.

Polițiștii aflați în teren au revenit cu recomandări privind portul măștii de protecție și pentru păstrarea distanțării fizice.

Acțiunile de verificare vor continuă. “Facem apel la toți cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare. Pe fondul creșterii numărului de cazuri, trebuie să fim conștienți de datoria pe care o avem toți față de cei din jurul nostru, față de familiile noastre, față de toți membri comunității”, transmite DGPMB.

are a modului in care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB) informeaza : “Cu sprijinul Jandarmeriei, Politiei Locale, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Agentiei Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directiei de Sanatate Publica, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti si Inspectoratului Teritorial de Munca, au fost verificate peste 5.520 de obiective: piete agroalimentare, targuri, complexuri comerciale, mari magazine, dar si magazine de cartier, terase, mijloace de transport in comun” .

Potrivit sursei citate, au fost legitimate mai mult de 7.620 de persoane si au fost efectuate controale in 2.770 de mijloace de transport in comun, de suprafata, dar si de subteran.

Politistii aflati in teren au revenit cu recomandari privind portul mastii de protectie si pentru pastrarea distantarii fizice.

Actiunile de verificare vor continua. “Facem apel la toti cetatenii sa respecte masurile de protectie impotriva infectarii cu virusul COVID-19, sa poarte masca de protectie, sa pastreze distantarea fizica si sa respecte normele sanitare. Pe fondul cresterii numarului de cazuri, trebuie sa fim constienti de datoria pe care o avem toti fata de cei din jurul nostru, fata de familiile noastre, fata de toti membri comunitatii”, transmite DGPMB.