Actualitate

PNL vrea schimbarea conducerii de la Termoenergetica. Un nou șef, un alt om de partid…

Interesele de partid sunt puternice, iar PNL se ține cu dinții de conducerile instituțiilor statului. PNL împreună cu Ministrul Energiei vrea schimbarea conducerii de la Termoenergetica pe motiv că acea persoană nu este suficient determinată să rezolve problemele Bucureștenilor.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, s-a întâlnit miercuri cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, iar principalul subiect de discuție a fost modernizarea rețelelor de termoficare din București.

„Sunt soluții și pentru ELCEN, și pentru asigurarea capacităților de producție de energie termică. Vestea proastă este că, din păcate, din cauza unor calcule politice, unii din Consiliul General, care gestionează Termoenergetica, nu sunt cu adevărat determinați să rezolve problema cu celeritate, asta în timp ce compania acumulează în continuare datorii. Acum ne aflăm la peste 400 de milioane de lei datorie către ELCEN. Și vorbim despre o sumă care a depășit perioada de scadență”, a adăugat Virgil Popescu.

Liberalul a precizat că, la înființarea Termoenergetica, a atras atenția „asupra riscului repetării scenariului RADET, când s-a intrat în insolvență”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button