Distribuți acest articol

Răsturnare de situație pe scena politică din România: mandatul lui Francisc Tobă nu va fi invalidat, declară Daniel Fenechiu, unul din liderii PNL, la postul de televiziune B1TV.

Mai multe voci susțin că decizia politică de invalidare se ia într-o comisie în care USR, UDMR și PNL dețin majoritatea. Dacă PNL va lua decizia să îl susțină pe Francisc Tobă atunci acesta are șanse mari să își mențină mandatul. Dar atunci cum rămâne? Păi ori USR și PNL nu îl doreau că este torționar, dar acum că a fost dat afară din AUR este perfect ca să mai adune un vot în parlamentul României.

Daniel Fenechiu îi ia apărarea lui Francisc Tobă în lupta sa pentru mandat cu partidul AUR.

George Simion anunțase că mandatul lui Francis Tobă nu va fi validat datorită suspiciunilor legate de participarea sa la revoluția română din 1989.

Daniel Fenechiu a declarat la B1TV că acest lucru nu se va întâmpla:

“Suntem la 30 de ani de la revoluție, suntem într-o formă de ipocrizie absolută în care clamăm principii dar nu am făcut nimic.

Lipsa unei inculpări, a unei condamnări îl pune pe domnul Tobă într-o situația în care mandatul domniei sale nu poate fi invalidat. Regulile de invalidare sunt simple: fie a făcut o infracțiune în campanie fie există un motiv prin care acesta nu poate ocupa respectiva funcție politică”.


Distribuți acest articol