Actualitate

PNL plătește Reclamă mincinoasă din subvenție: vom crește IAR pensiile

PNL plătește Reclamă ca să ii mintă din nou pe români. Reclama mincinoasă este plătită din subvenția publică, din banii Românilor.

După ce au distrus economia țării, au dublat prețurile și au distrus puterea de cumpărare a românilor am ajuns intr-o situație penibilă: într-un an electoral PNL minte pe români că vor crește cu 13% pensiile… dar la anul.

Propaganda mincinoasă a partidelor politice poate avea un impact negativ asupra societății și a procesului democratic. Ea poate distorsiona informațiile și manipula opinia publică în mod incorect. Pentru a evalua cât de mult rău poate face, este important să se analizeze impactul specific al propagandei în contextul politic din România.

Când un partid politic promite creșteri ale pensiilor sau alte beneficii sociale în timpul campaniilor electorale, dar nu reușește să îndeplinească aceste promisiuni după ce ajunge la putere, există mai multe efecte negative posibile:

 1. Pierderea încrederii: Cetățenii care au fost conduși în eroare de promisiunile nerealiste pot pierde încrederea în partidul respectiv și în politică în general.
 2. Dezamăgirea publicului: Oamenii care se așteptau la îmbunătățiri semnificative în viața lor financiară sau socială pot fi dezamăgiți și frustrați atunci când promisiunile nu se materializează.
 3. Deteriorarea imaginii partidului: Partidul care face astfel de promisiuni și nu le îndeplinește poate suferi o deteriorare a imaginii publice și poate fi considerat nesincer sau neîncredere.
 4. Potențialul de polarizare: Eșecurile în îndeplinirea promisiunilor pot duce la polarizarea opiniei publice și la creșterea nemulțumirii și a tensiunilor politice.

Pentru partidele politice, este important să fie sincere și realiste în promisiunile lor și să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor în timpul guvernării. Acest lucru poate ajuta la menținerea încrederii cetățenilor și la promovarea unui mediu politic mai sănătos și mai transparent.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

 1. PNL este partidul care jefuieste, in scop propriu, Romania si romanii si favorizeaza bancile si multinationalele.
  Sa ne amintim:
  – Conform legilor in vigoare, in 2020, PNL trebuia sa faca indexarea punctului de pensie la inceputul anului si in septembrie trebuia sa majoreze punctul de pensie cu 40%. Din teama de revolta, l-a majorat doar cu 14% fara vreo indexare.
  – Conform legilor in vigoare, in 2021, PNL trebuia sa faca indexarea si in septembrie trebuia sa majoreze punctul de pensie cu 100 lei. NU A FACUT NIMIC DIN TOATE ACESTEA. In schimb, ca si in 2020, a scutit bancile si multinationalele de impozitele datorate catre stat. Le-a mai dat si bani din banii publici ca ajutoare.
  – In 2022, PSD, intrat la guwenare ca sa salveze PNL care era pe drumul de a scadea sub 5% intentie de vot, a indexat cu vreo 10% punctul de pensie(nu se poate vorbi de majorare atata timp cat punctul de pensie trebuia sa fie 1875 lei si el era 1442 lei) facandu-l de 1586 lei.
  – In 2023, tot PSD la ridicat la 1785 lei dar, tot mai putin decat ar fi trebuit sa fie in septembrie 2021.
  Ca sa acopere tot jaful din perioada 1 septembrie 2020 si pana in prezent, punctul de pensie ar trebui majorat la, cel putin, 2500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button