Actualitate

Ploieștiul riscă să devină un focar de infecție din cauza gunoaielor neridicate de pe străzi

Se pare că în România, primarii noștri au probleme cu gunoaiele și firmele de salubrizare. După bine cunoscutul scandal de la primăria Sectorului 1 cu firma de salubrizare, acolo unde Clotilde Armand este la conducere, vine și rândul primarului din Ploiești unde a constatat că grămezi de gunoi zac, neridicate, pe străzile oraşului.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) pentru a discuta problema generată de incapacitatea firmei de salubritate de a gestiona ridicarea gunoiului. Discuţiile în CLSU au loc în condiţiile în care în ultimele luni angajaţii firmei de salubritate Rosal Grup au făcut în repetate rânduri grevă din cauză că nu îşi primesc la timp salariile, iar în aceste condiţii gunoiul a rămas neridicat, pe străzi.

Oraşul Ploieşti se confruntă de mai mulţi ani cu problema privind gestionarea deşeurilor, în contextul în care operatorul de salubritate nu îşi plăteşte angajaţii la timp, iar aceştia declanşează, periodic, greve spontane.O astfel de grevă a avut loc în luna aprilie, după ce şi în martie angajaţii Rosal Grup au întrerupt lucrul.

Săptămâna trecută, firma Rosal Grup a reacţionat public, pentru prima oară şi, într-un comunicat postat pe Facebook, a acuzat autorităţile locale din Ploieşti pentru ceea ce a numit „dificultăţile în ducerea la îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractele de ridicare a deşeurilor menajere”. În plus, Rosal Grup a invocat „motivele de ordin electoral sau de imagine” care au pus firma „în postura de avea dificultăţi în asigurarea resurselor financiare”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button