Actualitate

Plătim peste 200.000 de pensii speciale. Cele mai mari aparțin magistraților: 20.000 de lei, că tot avem justiție de calitate europeană

Statul român plătește peste 200.000 de pensii speciale cu o valoare totală cumulată de aproape 3 miliarde de euro în fiecare an.

De pensiile speciale se bucură procurorii și judecătorii, oamenii din serviciile de informații, polițiștii și jandarmii, diplomații precum și diverse categorii de politicieni.

Sigur că pentru fiecare categorie profesională s-a inventat câte o teorie care să justifice această inechitate socială.

Pensiile speciale în realitate nu sunt pensii, ele sunt privilegii.

În timp ce aproximativ un milion de români trăiesc cu doar 1.000 de lei pe lună, pensia media a unui judecător de apropie de 20.000 de lei. Merge oare sistemul de justiție din România atât de bine, de ce au nevoie judecătorii de privilegii față de ceilalți cetățeni ai țării?

Și diplomații au pensii mari, aproape de 6.000 de lei în fiecare lună. Dar România nu mai are diplomație, în ministerul de externe sunt duse persoane numai pe pile politice, adică slujitori ai partidelor politice.

Și angajații la curtea de conturi au pensii foarte mari, de aproape 9.000 de lei. Curtea de conturi ar trebui să verifice și să oprească jafurile din bugetul de stat, dar anual se fură din banii românilor miliarde de euro. Pentru că au știu să protejeze cartelul politic angajații de la curtea de conturi au fost și ei premiați cu pensii speciale.

Există cel puțin 10 magistrați care au pensii speciale cu o valoare de aproape 80.000 de lei.

Dacă am elimina pensiile speciale, așa cum cer și partenerii europeni, atunci am avea să oferim câte 400 de lei la toți românii ce au o pensie specială mai mică de 1.000 de lei.

Sistemul de pensii speciale a fost introdus de către PSD și PNL, partide care doresc un control total asupra statului român. Cele două partide politice sunt cele care au dat și presei 300 de milioane de lei în doar 3 ani.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button