Actualitate

Platformă dedicată combaterii ştirilor false şi a dezinformării, lansată de un minister din România ~ InfoPrut

Inforadar – Portalul Ştirilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naţionale din România dedicată contracarării ştirilor false, a fost lansată vineri, 30 octombrie, în spaţiul virtual, cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înfiinţarea Direcţiei informare şi relaţii publice a MApN.

Potrivit caleaeuropeana.ro, portalul, disponibil pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale la adresa www.mapn.ro/inforadar, include un set de teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică ce necesită un plus de clarificări, rubrici de educare media, sfaturi practice pentru verificarea ştirilor, precum şi o secţiune de studii şi articole dedicată aprofundării conceptului de ştiri false asociate fenomenului dezinformării.

„Platforma Inforadar este un portal dedicat atât ştirilor corecte, cât şi un instrument de educare pentru fiecare, în calitate de consumatori de informaţie, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online. Inforadar îşi propune să se dezvolte în timp, pe măsură ce vor fi identificate noi teme care, pe baza unor informaţii oficiale, să fie în mod corect transmise către public”, a declarat colonelul Concstantin Spînu, şeful Direcţiei informare şi relaţii publice a MApN.

La 30 octombrie 1993, în baza Ordinului general al ministrului apărării şi a Ordinului Marelui Stat Major, s-a înfiinţat Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a Armatei, iar în perioada 30 aprilie 1997 – 20 februarie 2007 a purtat denumirea de Direcţia Relaţii Publice.

Începând cu 20 februarie 2007, denumirea structurii este Direcţia informare şi relaţii publice.

Ministerul Apărării Naţionale urmăreşte ca prin difuzarea de informaţii corecte, complete şi oportune să ofere opiniei publice, personalului armatei, mass-media, organismelor guvernamentale şi neguvernamentale, posibilitatea de a analiza şi a înţelege problematica domeniului apărării.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button