Distribuți acest articol

Organizația Agent Green a inițiat o petiție pentru a îl demite pe Ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru ordonanța de urgență prin care ursii pot fi împușcați. Potrivit organizaţiei, ”singurele victorii pentru natură sunt cele în instanţele de judecată”.

Organizaţia a distribut pe Facebook o petiţie iniţiată pentru demiterea ministrului, alături de mesajul: ”Semnează şi trimite-l pe ministrul Tanczos Barna să plimbe ursul”.

În petiţie, organizaţia apreciază că ”este timpul ca natura să primească un ministru care să o apere, nu să o distrugă”.

”Premierul României trebuie să îşi aleagă pentru mediu un ministru spcialist în ştiinţele naturi, care iubeşte deopotrivă natura, oamenii şi animalele sălbatice. În cele 6 luni care au trecut de când România îl are ca ministru al mediului pe Tanczos Barna nu s-a schimbat nimic în bine. Ba din contră. Acest ministru a coalizat cu vânătorii de trofee, cu mafia lemnului şi blochează iniţiative legislative benefice naturii, precum şi finanţări cheie pentru rezolvarea unor probleme de mediu”, se arată în petiţie.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu. El a adăugat că Ministerul Mediului trebuie să vină cu o strategie pe termen lung cu privire la controlarea populaţiei de urşi şi am putea avea implementată această strategie în cel mult un an.


Distribuți acest articol