Actualitate

Peste 50 de milioane de americani au votat deja într-o participare record la alegerile prezidențiale din SUA

Reuters transmite faptul că peste 50 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidențiale americane . Declarația a fost făcută vineri, 23 octombrie 2020, de un expert în votul anticipat, semnalând o participare record la alegerile în care se confruntă președintele Donald Trump și democratul Joe Biden.

Michael Mcdonald, implicat în Elections Project al University of Florida, a apreciat că cel puțin 52 de milioane de americani au votat prin poștă sau în persoană, cu 11 zile înainte de ziua alegerilor. Acest număr este echivalent cu 22% dintre alegătorii eligibili.

Mcdonald și alți experți anticipează că alegerile ar putea stabili un record al prezenței la vot al epocii moderne, depășind participarea de 60% din alegerile prezidențiale recente.

Participarea masivă la votul anticipat îi oferă republicanului Trump mai puține șanse să schimbe opțiunile unor alegători înainte de încheierea alegerilor.

Sondajele de opinie îl plasează pe Trump în urma lui Biden, atât la nivel național cât și, cu o marjă mai scăzută, în mai multe state cheie, care vor decide cine va fi președinte de pe 20 ianuarie 2021.

Sursa foto : stirileprotv.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button