Actualitate

Peste 250 de angajați de la Chimsport nu și-au primit salariile. Statul român și-a abandonat cetățenii, fiecare e pe barba lui

Câteva zeci de angajaţi ai societăţii Chimsport Automotive Orăştie, care lucrează pentru o cunoscută companie de expresoare de cafea, au pichetat vineri sediul Prefecturii judeţului Hunedoara, nemulţumiţi că nu-şi primesc salariile la timp şi că patronatul ar avea în intenţie să mute producţia în judeţul Satu Mare.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Speranţa Orăştie, Nicolae Stoica, după ce producătorul de expresoare de cafea şi-a retras comenzile, salariile celor 200 de angajaţi sunt întârziate cu o lună de zile, iar unele beneficii din contractul colectiv de muncă, cum ar fi prima de vacanţă sau transportul gratuit la serviciu nu se mai acordă.

„Şi-au retras comenzile şi au rămas fără susţinere vreo 250 de angajaţi. O parte au plecat. Au mai rămas circa 200 de salariaţi care au o întârziere la salariu de o lună de zile. Ar fi trebuit să ia salariul în 7 iulie şi ultima tranşă au primit-o abia joi, după şase zile de proteste. Nu şi-au luat prima de vacanţă, deşi şi-au terminat concediul de două săptămâni, nu mai au transport gratuit, conform contractului colectiv de muncă”, a declarat liderul sindical.

În opinia acestuia, războiul a generat efecte directe asupra cererii de expresoare de cafea, în condiţiile în care 80% din contracte ar fi avut ca obiect exportul spre Ucraina şi Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button