Actualitate

Peste 2.700 de obiective din București au fost verificate la finalul săptămânii pentru a vedea cum se respectă normele sanitare

Peste 2.700 de obiective din București au fost verificate la finalul săptămânii pentru a vedea cum se respectă normele sanitare. Au fost legitimate și peste 4.300 de persoane și s-au controlat 2.300 de mijloace de transport în comun. La finalul acțiunii s-au dat peste 1.500 de amenzi, în valoare de 476.350 lei.

„Și la acest sfârșit de săptămâna, în zilele de sâmbătă și duminică, Poliția Capitalei a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost verificate peste 2.700 de obiective: piețe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar și magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun”, a transmis, luni, Poliția Capitalei. „Facem apel la toți cetățenii, să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare. Pe fondul creșterii numărului de cazuri, trebuie să fim conștienți de datoria pe care o avem toți față de cei din jurul nostru, față de familiile noastre, față de toți membri comunității”, a mai transmis Poliția Capitalei.

Sursa citată a precizat că au fost legitimate mai mult de 4.300 de persoane și în peste 2.300 de mijloace de transport în comun, de suprafața, dar și de subteran au fost efectuate controale.

În urma verificărilor privind modul în care sunt respectate prevederile Legii nr 55 din 2020, au fost constatate și aplicate peste 1.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 476.350 lei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button