Actualitate

Pentru un om absurd, măsurile nu sunt absurde. Arafat: „România s-a bucurat de măsuri mai blânde față de Occident”

Raed Arafat susține că românii din țară au primit restricții mai blânde față de Occident și că în România, măsurile nu au fost atât de absurde cum se vehiculează în presă. Arafat vorbește și despre sărbătoarea Pascală și relaxarea restricțiilor din această perioadă: „Poate avea ca efect o nouă creștere a cazurilor, vom vedea impactul în 14 zile”.

Raed Arafat a explicat că dacă o familie pleacă în vacanță, iar tatăl și mama sunt vaccinați, la revenirea în țară copilul, dacă este minor și nevaccinat, trebuie să stea obligatoriu în carantină. Șeful DSU a spus că minorul trebuie să stea în acest caz în carantină fie 14 zile, fie 10 zile dacă și-a făcut un test negativ cu 72 de ore înainte de revenirea în țară.

Arafat a adăugat că părintele vaccinat care stă acasă cu copilul aflat în carantină poate să iasă din casă.

„La acest moment, asta este regula. Credeti-ma ca sunt oameni pregatiti in domeniu (care iau aceste decizii), nu se iau deciziile astea de persone care nu sunt pregatite. Sunt tari unde e mai rau, iti cer test chiar daca esti vaccinat. Masurile din Romania nu sunt cele mai absurde. Multe tari europene aplica masuri mai stricte decat cele pe care le aplicam noi”, a declarat Raed Arafat.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button