Pentru ce aș susține AUR. Răspuns dlui Sorin Lavric, președintele Senatului Alianței pentru Unirea Românilor și cum arată în viziunea „antrenorului de genii” Florian Colceag principiile generale ale unei noi Legi a Educației
Distribuți acest articol

Prin intermediul editorialistului nostru invitat, scriitorul Petru Romoșan, am citit în revista prietenei Floriana Jucan, Q Magazine, Apelul inteligent și bine scris al președintelui Senatului Alianței pentru Unirea Românilor, publicistul Sorin Lavric, prin care mă invită personal să mă alătur Proiectului AUR. Îi mulțumesc.

Într-adevăr, e un gest pe care numai un om nepoliticos poate să-l ignore. Trebuie să recunosc însă că dl. Lavric nu este primul care îmi face această invitație. Prietenia sau admirația pe care o am față de unii dintre candidații de pe listele AUR, adevărate valori ale României, mărturisesc că mă influențează. Daca am criticat întemeiat AUR, după părerea mea, atrăgând atenția asupra unor probleme destul de grave pe care le are – evidențiind totodată prin prisma unor jurnaliști profesioniști și alte riscuri sau… „minciunele” – , nu înseamnă că sunt absurd să nu sprijin proiectele naționale care vor izvorî din mijlocul celor care au dat contra-lovitura de stat asupra Parlamentului României, pe 6 decembrie 2020.

Rămâne de văzut, desigur, dacă cei care au contribuit masiv la contra-lovitura surpinzătoare din acest „război electoral asimetric” au fost rezerviștii activi din structurile de informații civile și militare ale României sau au fost implicate și forțe externe de la Răsărit, așa cum ne arată unele indicii. Ca să nu ne amăgim vom spune și-și.

Dar, este de evidențiat, pentru necunoscători, că Alianța pentru Unirea Românilor nu este reprezentată numai de tripleta TV de-acum cunoscută, cred, la nivel național. Nu, în formațiunea care a răsturnat toate previziunile electorale din 6 decembrie (cu excepția celei a lui MIrel Palada) a intrat, în urma cu numai două luni, un filon cu adevărat de aur al României inteligente și creatoare, reprezentate de Grupul Profesioniștilor pentru renașterea națională, animat de colegul nostru din UZPR Miron Manega, din care fac parte numeroase personalități din țară dar și din străinătate, între care două genii românești, ca profesorul Florian Colceag și inventatorul Iuliean Horneț. 

Ca atare, nu am cum să nu sprijin din toată inima inițiativele acestor doi mari români, care au candidat fără a fi membri de partid, între care se numără, acum, la zi, reformarea Legii Educației. Profesorul Florian Colceag, care subliniază în particular necesitatea unui Guvern de Uniune Națională cu experți și nu cu politicieni, ar fi probabil cel mai indicat profesionist la conducerea Ministerului Educației. „Antrenorul de genii” susține, la fel ca profesorul Ioan Aurel Pop și Academia Română, necesitatea redeschiderii școlilor și grădinițelor și renunțarea cât mai grabnică, în măsura posibilităților, la sistemul inuman online.

ActiveNews vă prezintă mai jos cele mai importante puncte ale unei noi Legi a Educației la care a lucrat profesorul Florian Colceag și care, dacă ar fi votată rapid, ar putea îmbunătăți pe loc actuala stare dezastroasă a învățământului din România. Totodată, într-un material pe care îl semnalăm aici, publicăm o schiță bine definită a unui Proiect de Țară care poartă marca inventatorului Iuliean Horneț.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro


Distribuți acest articol