Actualitate

Pe Klaus Iohannis nu îl interesează criza politică din România. Pleacă din țară în ziua moțiunii împotriva Guvernului Cîțu

Președintele României și-a luat zborul într-o zi foarte importantă pentru „guvernul meu”. Se pare că situația din țară nu îl interesează pe domnul Klaus Iohannis, care a preferat să se încline la o nouă reuniune.

Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis va participa, marţi, de la ora 20.20, la reuniunea informală a Consiliului European, iar miercuri la Summitul Uniunea Europeană (UE) – Balcanii de Vest, de la ora 10.30.

Pe agenda reuniunii Consiliului European, principalul subiect de discuţie vizează rolul Uniunii Europene la nivel global. În acest context, vor fi abordate situaţia din Afganistan, acordul de securitate dintre SUA, Marea Britanie şi Australia (AUKUS), precum şi relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China.

La Summitul UE-Balcanii de Vest vor fi discutate aspecte legate de reafirmarea perspectivei europene pentru ţările din regiune, cooperarea cu acestea pentru gestionarea efectelor crizei sanitare în plan socio-economic, consolidarea dialogului şi a cooperării în domeniul politic şi securitar.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button