Actualitate

Pe Clotilde Armand nu o deranjează gunoiul abandonat pe stradă, ci cablurile supraterane. Primarul se laudă cu un record istoric

S-au terminat problemele în Sectorul 1, iar singura dificultate a mai rămas cablurile supraterane agățate pe stâlpii de iluminat. Este intradevăr o reală problemă, dar o problemă ce necesită cu adevărat atenția primarului este gunoiul abandonat pe străzi. Faptul că Sectorul 1 plătește trei firme de salubrizare, iar gunoiul zace în continuare pe stradă este ingrijorător.

”În ultima săptamână am trecut bariera celor 50 km de cabluri dezafecțati în Sectorul 1, ceea ce reprezină un record istoric în privința ritmului de dezafectare din Capitală. Astfel, în mai putin de o lună s-au dezafectat cca. trei sferturi din toate restanțele istorice (70 km în total). Zona Domenii – Caraiman este aproape finalizată. Urmează dezafectări în interiorul perimetrului Piața Victoriei – Lascăr Catargiu – Piața Romană – Dacia – str. Polonă – Ștefan Cel Mare – Iancu De Hunedoara.

Deși există legislație europeană care cere ca toate cablurile să fie mutate sub pământ, fiecare primar a ignorat această practică și violență estetică din Capitală. Un hazard inutil pentru oameni, dar și un simbol al lui „merge și așa” sau „scapă cine poate”.

Noi punem capăt acestor practici.”, scrie Clotilde Armand.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button