Actualitate

Pe 26 ianuarie ar putea începe jaful la Hidroelectrica: listarea la bursă

În data de 26 ianuarie are loc o întâlnire a acționarilor principali ai Hidroelectrica.

Deși statul român deține majoritatea acțiunilor și decizia este în mâna românilor, este de așteptat ca ministrul energiei să își joace ultima carte și să trădeze România.

Prețul energiei face din Hidroelectrica o companie care valorează miliarde de euro. Acolo se află toată munca părinților noștri, vorbim de bogăția unei națiuni. Dar mafia internațională dorește să pună mâna pe muntele de AUR al României.

Există suspiciuni rezonabile că se va lua decizia de a se lista la Bursă compania. Atenție mare pe ce urmează să se întâmple în data de 26 ianuarie. Deși listarea nu apare ca fiind punct de dezbatere în ședință, el se poate introduce prin acordul celor două părți.

Hidroelectrica este cea mai bogată companie românească și europeană. Există presiuni de la mafia internațională care dorește să pună mâna pe companie. Este vorba de miliardarii lumii care acționează prin fondurile de investiții.

Listarea la Bursă ar înseamna vânzarea ieftină a unui adevărat munte de AUR. Ce a trimis regele în Rusia și nu a mai venit înapoi reprezintă o fracție din jaful ce se pregătește la Hidroelectrica. Nu înțelegem de ce toți care se pretind a fi partenerii noștri sfârșesc prin a ne jefui fără milă.

Națiunea română trebuie să se trezească. Au crescut prețul la energie de 5 ori, apoi au venit cică cu soluții. În realitatea astăzi ne conduc unii mai răi decât fanarioții. Să nu uităm că unii fanarioți au avut milă față de români și au construit spitale, dar politicienii de astăzi nu au construit un spital în 30 de ani.

Românii trebuie să nu accepte cedarea aceste avuții naționale: Hidroelectrica este Muntele de AUR al românilor.

La Hidroelectrica există doi acționari: Fondul Proprietatea cu 20% și Statul Român prin Ministerul Energiei cu 80%. Fondul Proprietatea este administrat de o companie străină.

Conform Ziarului Financiar prin intermediul fundaţiei ca­ritabile pe care o controlează împreună cu soţia sa, Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri la nivel mondial, este investitor la Fondul Proprietatea (simbol bursier FP), societate listată dual la bursa de la Bucureşti şi la cea de la Londra, arată cel mai recent raport anual al fundaţiei publicat în această săptă­mână.

Astfel, prin intermediul Bill & Melinda Gates Foundation, cea mai mare organizaţie filantropică la nivel mondial, cu active în gestionare de aproape 50 de miliarde de dolari la final de 2019, miliardarul american este investitor la Fondul Proprie­tatea, ceea ce înseamnă că are expunere indirectă la companii de importanţă strategică pentru România, precum Hidroelectrica, Petrom, Nuclearelectrica, în contextul în care Fondul este acţionar direct la aceste societăţi.

AMJ a atras atenția în numeroase rânduri cu privire la acapararea Fondului Proprietatea (FP) de către așa-zisele fonduri de investitii străine al căror interes este dat de faptul ca aproximativ 20% din societățile energetice din România au făcut parte din portofoliul Fondului la constituirea acestuia.

În esență, Fondul Poprietatea a fost înfiintat pentru despagubirea proprietarilor desposedati abuziv de regimul comunist prin HG 1481/2005 data de Guvernul Tariceanu, Presedinte fiind Traian Basescu.

Capitalul acestuia a fost constituit prin aportarea a 20% din toate companiile energetice si de transport unde Statul Roman era actionar (OMV Petrom, Romgaz Medias, Hidroelectrica, Transelectrica, Transgaz si toate societatile de transport, distributie si furnizare de electricitate, etc.). 

Practic, cine controleaza Fondul Proprietatea controleaza toate aceste companii, cele mai multe de importanta strategica pentru Romania

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button