Actualitate

Patriarhul României a bătut șaua să priceapă iapa: Regimul comunist a căzut după ce a interzis pelerinajul la Sfântul Dimitrie

Patriarhul Daniel a transmis, miercuri, un mesaj clar ca lumina zilei autoriăților care au impus reguli fără precedent la pelerinajul de Sfântul Dimitrie din acest an. Patriarhul României a subliniat că regimul comunist a căzut în 1989 după ce a interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

La predica din cadrul sfintei liturghii, Prea Fericitul Părinte Patriarh a vorbit despre „umilirea” Sfântului Dimitrie de către autoritățile comuniste care au interzis oamenilor să vină și să se închine la sfintele moaște. 

”În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la biserica Sf. Nicolae din apropiere.     

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 2007, chiar de Sf. Dimitrie, a fost înființat centru de presă Basilica al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora” – a spus Patriarhul Daniel, spre încurajarea românilor.

Patriarhul Daniel a mai prezentat exemple de minuni făcute de sfântul prăznuit în diverse momente de cumpănă prin care Bucureștiul a trecut de-a lungul timpului, adresând un apel la credință și speranță. 

Dumnezeu nu se lasă batjocorit!

„Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Fraților, nu vă lăsați păcăliți. El este îndelung răbdător, dar este și drept!”, a spus Patriarhul Daniel în finalul predicii susținute în fața sutelor de oameni prezenți pe Dealul Patriarhiei din București.

Mii de oameni au stat la rând și luni noapte pe Dealul Patriarhiei pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, depusă în baldachinul din curtea lăcașului de cult. Credincioșii au păstrat cu sfințenie regulile sanitare ca să nu se mai repete situația de la sărbătoarea Sfintei Paraschieva, de la Iași. În primele două zile ale ceremoniilor religioase, aproximativ 30.000 de
credincioși au venit să se roage la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou.
Din cauza restricțiilor pandemice, accesul a fost permis doar persoanelor cu reședința în municipiul București. Cine și de ce a instituit această regulă?

Nu Biserica ci Guvernul și Prefectura Capitalei au impus blocarea aberantă a pelerinilor din țară

După cum se știe, la pelerinaj credincioșii au prezentat buletinul sau și-au lăsat datele de contact, ceea ce denotă o oarecare relaxare a ordinelor. Vocile denigratorilor de serviciu ai Bisericii Ortodoxe Române, din rândul așa-zișilor credincioși online care s-au manifestat și în spațiul public la Sfânta Parascheva, au răspândit cu frenezie dezinformarea că Patriarhia a cerut acest lucru. FALS. Impunerea dictatorială a fost realizată în urma HOTĂRÂRII de GUVERN nr. 856 din 14 octombrie 2020 (disponibilă integral pe site-ul de știri oficiale „de partid și de stat”

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button