PAS nu crede în Dodon: Spune una, dar ar putea face alta
Distribuți acest articol

Sergiu Litvinenco, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, pune la îndoială declarațiile lui Igor Dodon care a anunțat că Partidul Socialiștilor nu va susține candidatura Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier al Republicii Moldova. 

Potrivit parlamentarului, liderul PSRM ar spune una, dar ar putea face alta. „După declarațiile lui Dodon de ieri, în mod normal ar trebui să existe certitudine cu privire la faptul că alegerile anticipate vor avea loc în mod sigur. Asta dacă nu am trăi în Republica Moldova și dacă politicienii – mai ales Dodon – nu ar putea spune una, dar să facă exact invers. Exemple de neconcordanță a vorbelor cu faptele pot fi aduse cu nemiluita, existând chiar și un răspuns de serviciu pentru asta – ”de-atâta”. Iată de ce, după mine, certitudinea alegerilor anticipate poate exista doar la momentul semnării decretului de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a datei alegerilor”, a explicat Sergiu Litvinenco,

Reacția deputatului PAS, vine după ce ieri, Igor Dodon s-a arătat convins că în „luna iunie vor avea loc alegeri anticipate”, iar „fracțiunea Partidului Socialiștilor nu trebuie să voteze candidatul la funcția de prim-ministru”. 

Amintim că miercuri, 27 ianuarie 2021, Natalia Gavrilița a fost propusă pentru funcția de prim-ministru al R. Moldova de președintele Maia Sandu. Candidatul la funcția de premier ar urma să se prezinte  luni, 8 februarie, în Parlamentul de la Chișinău, pentru a cere vot de încredere deputaților.

Fracțiunile PAS și PPDA au anunțat deja că nu vor susține candidatura Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier al Republicii Moldova și că optează pentru alegeri anticipate.

De asemenea, și Pavel Filip, liderul PDM, a declarat că fracțiunea parlamentară pe care o reprezintă, cel mai probabil, nu va participa la ședința respectivă a Parlamentului de la Chișinău.

Conform legislației, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul ar urma să fie dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol