Distribuți acest articol

Viceliderul senatorilor UDMR Fejer Laszlo-Odon susține că populația urșilor a crescut necontrolat în ultima perioadă și trebuie luate măsuri urgente. Vânătoarea este o posibilă modalitate de a menține populația urșilor sub control.

“Anumite ONG-uri transmit în spaţiul public informaţii false şi jumătăţi de adevăr, fără să cunoască situaţia reală din viaţa de zi cu zi, pentru că nu trăiesc în regiunile expuse ca să simtă permanent spaima pe care o trăiesc comunităţile locale, devenite ţinta atacurilor în spaţiul public. Trebuie să avem posibilitatea să acţionăm, în mod legal, pentru protejarea vieţilor omeneşti, eliminarea acestui pericol public pe care îl reprezintă populaţiile de urşi scăpate de sub control.” susține Fejer Laszlo-Odon

“Autorităţile abilitate ale statului spun că nu există în evidenţa lor vreo cerere sau orice document referitor la monitorizarea ursului în zona respectivă, iar monitorizarea făcută de o entitate privată – dacă ar fi adevărată – ar fi ilegală fără acceptul organelor abilitate ale statului. Tehnic vorbind, mai este o dezinformare în această monitorizare. În 2016, tocmai Agent Green a clamat evaluarea defectuoasă a speciei, afirmând că fără metoda ADN de monitorizare nu se pot identifica exemplarele, iar fără semne particulare nu pot fi făcute distincţii clare între acestea. Adică, fără teste ADN, spunea atunci Agent Green, nu poţi afirma cu certitudine că este vorba despre acelaşi animal. În cazul “Arthur” aceeaşi organizaţie susţine că a monitorizat ursul timp îndelungat şi sigur este vorba despre acel exemplar. Acest lucru este un fals ordinar şi induce în eroare opiniei publică“, a mai afirmat senatorul UDMR.


Distribuți acest articol