Actualitate

Partidul fondat de Dan Voiculescu dă în judecată Guvernul pentru că a interzis pelerinajul de Sfânta Parascheva

Formațiunea fondată de Dan Voiculescu, Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), a depus luni, 12 octombrie, la Curtea de Apel București, o cerere de chemare în judecată a Guvernului României și a Instituției Prefectului Județului Iași, prin care avocatul Daniel Ionascu solicita, și cere suspendarea hotărârilor și constatarea nulității actelor prin care a fost interzisă participarea credincioșilor la evenimentele religioase.

„Respectivele hotărâri sunt nelegale, fiind emise cu încălcarea dispozițiilor legale imperative, a drepturilor și libertăților fundamentale garantate atât constituțional, cât și prin Tratatele la care România este parte. Restricționarea accesului credincioșilor la sărbătoarea Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, în condițiile în care organizatorul-Arhiepiscopia Iasilor, cu sprijinul autorităților locale, a luat toate măsurile de siguranță ce se impun pentru respectarea de către pelerini a normelor sanitare și de distanțare, în vederea prevenirii și combaterii răspândirii epidemiei de COVID-19, este o măsură nejustificată și abuzivă,” se arată în comunicatul de presă.

Potrivit acestuia, Guvernul nu poate să restrângă exercițiul libertății religioase, printr-o ordonanță dată în baza unei legi de abilitare, așa cum impun Constituția României și jurisprundenta Curții Constituționale.

Avocatul Daniel Ionașcu a fost luni seară în studioul Sintezei Zilei, de la Antena 3, unde a făcut mai multe declarații, despre acest proces.

„Să ne apărăm și să ștergem lacrimile de pe obrazul mamelor noastre, iar pentru cei care nu le mai au, ci le au în ceruri, să ștergem lacrimile lui Dumnezeu din sufletul nostru, al fiecăruia, pentru că țara asta a ajuns cu cuțitul la os. Nu se mai poate!,” a declarat avocatul.

Sursa foto : capital.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button