Actualitate

AUR: decuplează oligarhia de la aparate. Partidele au luat subvenție de 10 ori mai mult

„Fiecare contribuabil din România, persoană fizică, firmă privată, ONG, companie de stat sau instituție publică contribuie prin taxele și impozitele pe care le plătește către bugetul de stat la finanțarea tuturor partidelor parlamentare.

Nu contează dacă ești sau nu interesat de politică.

Nu contează că ești de stânga sau de dreapta.

Nu contează dacă ești membru sau simpatizant al unui partid.

Indiferent de valorile și de preferințele tale politice, cotizezi involuntar la finanțarea PSD, PNL, USR, ALDE, Pro România și Forța Națională (așa că nu ai auzit de acest partid? – este înființat de Meleșcanu).

Nu contează că unele dintre aceste partide nici măcar nu au participat la alegerile din 2016 și sunt înființate de traseiști; primesc și ele, lună de lună, sume importante de la bugetul țării.

Când vine vorba de mărirea alocațiilor, a pensiilor sau de investiții, cunoaștem cu toții placa stricată pe care ne-o pun guvernanții: creșterile trebuie să fie sustenabile, nu ne putem întinde mai mult decât ne permite economia, măririle de pensii, salarii (ale bugetarilor) sau alocații nu trebuie să adâncească deficitul bugetar și să pună în pericol viitorul țării, trebuie să ținem cont de productivitate, etc.

Par argumente rezonabile, cu care nu prea ai cum să nu fi de acord. Numai că niciunul din aceste argumente nu mai este valabil atunci când vine vorba de subvențiile acordate partidelor parlamentare. Pentru ele se găsesc întotdeauna bani, indiferent cine este la guvernare, indiferent cine controlează majoritatea parlamentară, indiferent de „productivitate”. Toți își dau mâna ca să se înfrupte din bugetul statului.

Ultima ispravă de acest fel este subvenția acordată chiar în această lună. În plină campanie electorală, Guvernul Orban a alocat de 10 ori mai mulți bani pentru partidele parlamentare decât în lunile anterioare. Partide și oameni pe care îi vezi la televizor că mimează lupta pe viață și pe moarte își încasează lunar subvenția de la stat, asemeni unor drogați care își pompează în venă substanțele fără de care nu pot trăi.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) se finanțează exclusiv din cotizațiile membrilor și donațiile simpatizanților, așa cum ar trebui să facă orice partid care își propune să reprezinte interesele cetățenilor.

A.U.R. propune eliminarea oricăror subvenții acordate de la bugetul țării pentru partidele politice. Vom propune o altă lege de finanțare a partidelor politice, care să încurajeze finanțarea exclusiv din surse private, prin donații deductibile din impozit și verificarea riguroasă a modului în care sunt atrași și cheltuiți banii de către partidele politice.

Actualele partide parlamentare, găștile transpartinice care au alungat milioane de români din țară și i-au adus la exasperare pe cei care au rămas, sunt racordate de ani de zile la bugetul de stat, asemenea unor paraziți care sug seva organismelor gazdă. Bugetul României alcătuit din contribuțiile oamenilor și ale firmelor ține în viață în mod artificial niște partide toxice.

La alegerile din acest an ai șansa să decuplezi oligarhia de la aparate.”

comunicat Partidul AUR

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button