Actualitate

Partidele politice pregătesc o lovitură birocratică pentru constructori: CODUL CONSTRUCȚIILOR

Partidele politice pregătesc o nouă lovitură mediului de afaceri și sectorului construcțiilor: va exista și mai multă birocrație, de parcă cea existentă nu ar fi suficientă.

România se află pe locul 147 în lume în ceea ce privește procedura complexă de obținere a unei autorizații de construire. Practic există state în Asia, America de Sud sau în Africa unde se poate construi mai ușor o locuință decât în România. Să nu uităm că în lume sunt doar 195 de state independente și aproape suverane. Pe România este pusă deja o mare ștampilă: aici nu aveți voie să construiți, mergeți în alte țări ale lumii.

PSD, PNL și mai ales UDMR au lansat în dezbatere publică un act legislativ care se numește CODUL CONSTRUCȚIILOR. Acest cod ar avea menirea să adune toată legislația existentă în domeniul construcțiilor dar peste birocrația existentă se va adăuga și mai multă birocrație.

Trăim cu impresia că UDMR dorește să blocheze total economia României și realizează un atac direct asupra principalei ramuri a economiei naționale. O să ajungem să investim în Ungaria deorece la noi nu mai este posibil.

Codul Construcțiilor vine să lovească și în universitățile tehnice din România. Astăzi termini facultatea și poți să fii inginer sau arhitect fără a exista nici o limitare. Cu drepturile câștigate în universități poți să te angajezi și să practici meseria pentru care ai muncit foarte mult.

De acum înainte însă nu va mai fi așa. Degeaba faci tu o universitate dacă nu mergi să te autorizeze și partidele politice prin intermediul unor instituții cheie special create. Și așa România nu are ingineri și arhitecți suficienți iar din cei care termină facultatea mulți părăsesc țara datorită sărăciei, acum vin și partidele politice să le spună că nu este suficient și că va trebui ca o comisie făcută de nu știm care minister să te verifice.

Lovitura este una grea pentru sectorul construcțiilor și așa măcinat de lipsa specialiștilor. Acum să mai vină și specimene precum Ciucă sau Ciolacă să te ateste, să îți spun dacă pricepi sau nu.

Ușor, ușor, ne întoarcem la comunism în timp ce lumea merge într-o direcție total opusă. România este o țară izolată datorită birocrației și corupției, în loc să avem mai puține legi și mai puține condiții, astăzi avem mai multe legi și mai multe restricții.

Dacă astăzi să obții o autorizație de construire durează 260 de zile, stați să vedeți cât va dura după ce se aprobă noul cod al construcțiilor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button