nu este meritul nici unui politician – CRITICII.RO
Distribuți acest articol

În Republica Moldova se poate fura foarte mult, chiar și un miliard de euro și vinovat nu mai este nimeni. Americanii sunt supărați, rușii sunt supărați, dar politicienii români nu par deloc deranjați.

De ce oare? Pentru că o parte din banii furați la acel moment au ajuns și în România prin diverși factori politici și ai serviciilor de informații. În realitate aceasta este miza păstrării statului Republica Moldova. Federația Rusă este doar unul dintre beneficiari dar nu și principalul factor care menține granița pe Prut.

În realitate există interese infracționale conectate pe cele două maluri de Prut. Despre furtul miliardului la momentul la care el s-a produs știau mai multe servicii de informații dar nu s-a luat nici o măsură. Banii s-au împărțit frățește și au ajuns prin toate colțurile lumii. În fapt nu există un singur beneficiar ci mai mulți.

Este greu de crezută că cei care astăzi pretind puterea la Chișinău nu aveau cunoștință de ceea ce se întâmplă iar dacă nu aveau este la fel de complicat. Iurie Leancă, Maia Sandu, Igor Grosu erau colegi cu Vladimir Filat pe vremea când dispăreau banii moldovenilor din conturi.

Pentru a se asigura că nu va avea loc un crach financiar guvernanții moldoveni au băgat datoria pe spatele moldovenilor, care vor trebui să plătească eșalonat această sumă mare de bani.

O să vă întrebați poate cui trebuie plătiți banii și de ce nu s-a lăsat sistemul bancar să tragă consecințele? Simplu, pentru că acei bani nu erau în lei moldovenești cu în monede internaționale, în principal euro și dolari.

Ce înseamnă acest lucru: că banii furați în realitate au dispărut din sistemul bancar al SUA și al Uniunii Europene. Dolarii și euro reprezintă bunuri ale acestor state, deci practic s-au furat acele bunuri. Ori SUA și Uniunea Europeană nu a fost de acord cu acest lucru așa că măsurile au fost dure: dați banii înapoi, indiferent că îi plătește contribuabilul moldovean.


Distribuți acest articol