Distribuți acest articol

Parlamentarii USR nu își scriu singuri mesajele de pe Facebook și asta s-a văzut chiar astăzi. Parcă tras la indogo au apărut mesaje de susținere pentru Vlăduț și prin care se lovea în Cîțu. Toate aveau același format. Trecem peste.

O frază apare în toate, mai exact o dezinformare nesimțită: cică Vlad Voiculescu nu a fost demis că în mandatul său au fost numai probleme, ci el făcea ceva reforme invizibile și de aia a fost dat jos.

Ați auzit voi în aceste 4 luni de vreo reformă? A ieșit Vlăduț cu vreun plan mare? S-a reformat ceva în România?

Nu.

Această prostie este o dezinformare securistă prin care PLUS încearcă să se spele.

Iată ce spunea Raluca Prună, sau mai exact cel care îi scrie textele:

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

“Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de astăzi următoarele:

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Amintim între acestea: transparența actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesioniști la casele de asigurări de sănătate și demararea procedurilor necesare construirii de spitale noi.

În al doilea rând, anunțul privind preluarea interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară.

Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.

Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu.”


Distribuți acest articol