Actualitate

Parlamentarii sistemului și-au aranjat o vacanță în SUA pe banii românilor

O adunătură de parlamentari de la partidele sistemului au aranjat o excursie în Statele Unite. Au spus că se duc să discute chestii despre securitatea națională, dar din delegație fac parte deputați din comisiile de Mediu, Cultură sau Muncă.

Nouă parlamentari se pregătesc să viziteze SUA pe bani de la buget la începutul lunii iunie. Ei habar nu au ce urmează să facă acolo. Vizita a fost aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaților fără ca organizatorii să poată spune ce întâlniri vizează. Ei nu au fost invitați de nimeni. Vă prezentăm istoria unei găinării parlamentare.

Parlamentari de la mediu și cultură se duc în SUA să discute despre război

În contextul aniversării a 25 de ani de la aniversarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, a evoluțiilor de securitate din proximitatea României” așa sună leit-motivul vizitei pe care nouă parlamentari vor să o facă la Washington între 6 și 15 iunie.

Afacerea a fost inițiată de Comisia de Apărare din Camera Deputaților și părea credibilă. Aventurierul politic, Pavel Popescu s-a ocupat de organizare și de birocrația menită să acopere cheltuielile excursiei din bani de la buget. Componența delegației ne-a făcut să ne îndoim de seriozitatea excursiei. Printre delegații care ar trebui în teorie să discute chestii de strategie militară regăsim:

  • Laura Vicol – PSD – Comisia Juridică
  • Silvia Țoiu – USR – Comisia de Tineret și Sport
  • Mircea Fechet – PNL – Comisia de Mediu
  • Robert Sighiartău – PNL – Comisia de Buget
  • Gabriela Horga – PNL – Comisia de Muncă

Pleacă în Statele Unite fără să știe cu cine se întâlnesc

Excursia a fost planificată de deputatul Pavel Popescu. El a semnat pe 27 aprilie 2022 o adresă transmisă de Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională către Direcția Generală de Afaceri Externe și Protocol din Camera Deputaților.

Back to top button