Actualitate

Parlamentari ai R. Moldova, discuții cu ambasadorul Rusiei la Chișinău despre evacuarea necondiționată a munițiilor și a trupelor rusești din regiunea transnistreană

Deputații Alexandru Slusari, Igor Munteanu și Vasile Năstase au avut o întrevedere cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Rusiei la Chișinău.

În cadrul discuției a fost abordată și problema evacuării necondiționate a munițiilor și trupelor rusești din regiunea transnistreană, Platforma DA având o poziție fermă în acest sens.

De asemenea s-a vorbit și despre relațiile bilaterale, care, în opinia PPDA, trebuie să fie bazate pe respect și beneficii economice reciproce.  Deputații Platformei DA au mai subliniat necesitatea imperioasă a prelungirii regimului exportului liber, fără taxe vamale, pentru producția horticolă și vinicolă moldovenească și au scos în evidență problema eliberării autorizațiilor pentru companiile moldovenești, care transportă mărfuri în Federația Rusă.

Totodată, în contextul situației politice, parlamentarii de la Chișinău au reiterat poziția tranșantă a PPDA privind lipsa de legitimitate a Guvernului Chicu după alegerile prezidențiale și refuzul categoric al formațiunii de a face vreodată coaliție cu PSRM.

Platforma DA pledează pentru alegeri anticipate, care, preferabil, să fie organizate de un alt executiv cu viziuni proeuropene, democratice.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button