Actualitate

Oxford Analytica confirmă cele spuse de președintele AUR, George Simion: Iohannis erodează democrația

Cunoscutul think-thank britanic Oxford Analytica a realizat o analiză critică la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, în care arată că popularitatea şefului de stat este în cădere liberă şi că se bazează tot mai mult pe serviciile de informaţii pentru a-şi menţine puterea.

Analiza citată susţine că Iohannis a pus la cale ruperea coaliţiei PNL-USR şi constituirea coaliţiei PNL-PSD, arătând că „cea mai importantă victimă a fost lupta împotriva corupţiei la nivel înalt”, potrivit G4Media. 

Președintele singurului partid politic din opoziție, George Simion, a spus de mai multe ori acest lucru, respectiv că Iohannis se implică în jocurile politice și a devenit un personaj nociv pentru România.

În mandatul lui Klaus Iohannis am ajuns ca un general să conducă țara, asemenea țărilor unde juntele militare dau lovituri de stat. Tot în aceste mandate partidele politice și-au subordonat presa din România prin acordarea de plăți din subvenția publică.

Presa nu mai este liberă, presa este la dispoziție liderilor politici și minte foarte mult.

Iohannis și-a consolidat poziția și prin susținerea pensiilor speciale generoase acordate generalilor și procurorilor. În acest fel președintele s-a asigurat că are în subordine instituțiile de forță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button