Distribuți acest articol

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. Și anul viitor se va veni cu un nou anunț, probabil în 2023.

„La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a adăugat preşedintele liberalilor.

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

„Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea în proporţie de 100% a pierderii puterii de cumpărare, ca urmare a inflaţiei şi de asemenea creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament, unde a avut loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare. 

Chestionat dacă în acest an nu va mai fi altă creştere decât cea făcută în septembrie anul trecut, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.


Distribuți acest articol