Actualitate

Orban dacă e puternic nu va pleca din PNL: să se bată cu sistemul din interiorul lui

Ludovic Orban a început deja lupta cu gașca ce a pus mâna pe conducerea PNL, deși nu aceasta este cea care a câștigat alegerile parlamentare din România ci oamenii din jurul lui.

Cu toate acestea fostul președinte liberal pare că este mai degrabă dispus să părăsească partidul decât să lupte din interiorul sistemului, așa cum este mai ușor.

Plecarea lui Orban din PNL nu ar face decât să ușureze munca celor care au preluat, adică au furat partidul. Florin Cîțu și măscăricii lui, împreună cu președintele Klaus Iohannis, exact acest lucru îl așteaptă: ca Orban să fugă din partid și atunci ei să nu mai aibă nici o opoziție reală în interior și să înceapă execuțiile publice sau private.

În jurul lui Ludovic Orban se află aproape jumătate din parlamentarii și primarii din PNL. Cu toate acestea este greu de crezut că în cazul plecării lui toți aceștia vor decide să facă acest pas. Din experiența altor partid PNL nu va slăbi așa de mult, iar noua formațiune politică nu va reuși să crească suficient pentru simplul motiv că nu va fi niciodată văzută ca un partid nou.

S-a mai încercat cu partide balama, dar să pleci din PNL ca să faci nu știu ce partid nou, cum a făcut ALDE, nu a funcționat niciodată. Sigur că toți pierzătorii de data trecută, cum ar fi ALDE, PROROMÂNIA și PMP, ar dori să revină la butoanele României, să mai facă ceva combinații împotriva românilor. În acest sens vor fi dispuși să își unească eforturile comune deși se urăsc.

Dar plecarea din PNL nu este deloc bună. Cea mai bună strategie este ca Orban să facă opoziție internă și doar în cazul în care este exclus din partid, lucru care se poate face prin abuz, să se apuce de un alt partid politic. Dar nici în acest caz nu ar trebui urmată această cale: Orban trebuie să rămână în PNL, să se bată în instanță și să nu cedeze în fața acestui grup de interese extrem de dubios și care a preluat un partid important din România și îl folosește împotriva țării.

Dacă Orban se consideră un bun strateg atunci să rămână în PNL și să nu permită acestei găști să își continuie activitatea după bunul lor plac. Oamenii liberali cu adevărat din PNL au nevoie de susținere internă căci ei știu că această conducere este trecătoare și nu vor părăsi partidul așa cum credere Orban că ei o vor face, așa cum nici Dragnea nu a luat nimic serios din PSD decât ciurucuri.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button