Actualitate

Orban acuză guvernul de sărăcirea populației prin facturi aberante – Se profită de explozia prețurilor, demisia este prea puțin

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL și mâna dreapta a lui Iohannis, acuză guvernul Ciucă de sărăcirea populației prin facturile aberante venite după liberalizarea pieței. Fostul lider PNL vrea din nou la putere și cere demisia guvernului care acționează premeditat împotriva cetățenilor săi.

„Cine pierde din creșterea facturilor la energie? Cetățeanul român și companiile românești.

Cine câștigă din această explozie nejustificată a prețurilor? Guvernul și producătorii de energie. Guvernul, pentru că încasează mult mai mulți bani din accize, TVA, bonus de cogenerare, certificate verzi și din profitul nesimțit al companiilor din energie. Companiile, pentru că înregistrează niște profituri fabuloase din jecmănirea consumatorului (exemplu ilustrativ: HIDROELCTRICA produce 1 MWh cu 160 de lei și îl vinde pe PZU cu peste 1000 de lei )

Cine este singurul vinovat pentru sărăcirea populației prin facturi aberante? Guvernul, pentru că nu a făcut și nu face ce trebuie și pentru că acceptă această situație pentru că îi convine. Ia mai mulți bani de la toți consumatorii și are mai mulți bani de aruncat pe pomeni electorale.

Demisia este mult prea puțin pentru acest guvern care acționează premeditat împotriva cetățenilor săi”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

Back to top button