Actualitate

OPINIE. Dar solidaritate europeană cu sărăcia din România pe când? Cei săraci solidari cu cei bogați, dar invers pe când?

România produce suficient gaz și probabil ar putea și petrol, cât să acopere nevoile interne dar nimic mai mult.

Resursele țării noastre nu se compară cu cele regăsite la nivel internațional în țări cunoscute în domeniu.

Economia României este mică spre deloc. Nevoile de resurse existente la nivel european sunt pur și simplu imense față de ceea ce România poate să ofere. Germania, motorul economiei europene, are o industrie chimică puternică.

Statele europene au decis să fie solidare între ele, să se ajute și să facă în așa fel încât consumul de gaze naturale să se reducă cu 15% în perioada următoare.

Acest lucru se va face fără a se afecta consumul casnic, ceea ce înseamnă că vom asista la o restrângere a industriei chimice undeva la 20%-30%.

România nu prea are mare industrie chimică, am rămas cam fără nimic după perioadele de guvernare ale PSD și PNL. Cele două partide politice au condus România prin rotație dar împreună și întotdeauna cu UDMR. După aceste guvernări catastrofale economia țării a fost căpușată iar marea industrie a fost declarată ineficientă…ineficientă deoarece companiile de stat au fost căpușate de directorii numiți politic.

Vedem multă solidaritate europeană în această perioadă, se cere Românilor să fie solidari, dar noi întrebăm aici: cei săraci să fie solidari cu cei bogați, dar invers nu se aplică? Spunem acest lucru deoarece în România este pandemie de sărăcie și asta de vreun sfert de secol. Nu am văzut să se declare vreo stare de urgență prin Uniunea Europeană și să fie luate măsuri astfel încât solidaritatea europeană să se manifeste în relația cu noi.

Țara a piedut vreo 6 milioane de români. Se nasc mai mulți români în afara țării decât acasă. Muncesc mai mulți români în străinătate decât acasă. România arată ca după război. Unde era solidaritatea europeană care închidem fabricile din țară iar românii luau calea pribegiei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button