Distribuți acest articol

Câteva milioane de lei au fost oferite de către statul român către partidele politice parlamentare. Cei mai mulți bani au fost primiți de către PSD, PNL și USR. Primele două partide au ca principală cheltuială lunară plata către instituțiile media din România, adică către presa scrisă și audiovizuală.

Este vorba chiar despre presa supusă guvernului și care a primit în perioada 2020-2021 peste 50 de milioane de euro, bani cu care se puteau construi cel puțin 10 spitale județene.

Zvonurile spun că o bună parte din acești bani sunt plăți fictive către companii apropiate liderilor politici care conduc partidul și ei se întorc înapoi în mod ilegal. Practic cei care conduc PNL, PSD și USR beneficiază în mod ilegal sau abuziv de către banii românilor și antreprenorilor români.

Alianța pentru Unirea Românilor, partidul condus de George Simion, a declarat în timpul campaniei electorale că nu dorește acești bani de la români și că ei sunt în general sursă de corupție.

În acest sens partidul a depus deja un proiect de lege prin care finanțarea partidelor politice de la bugetul de stat să fie oprită. Momentan proiectul a fost blocat în parlament la nivel de comisii de către majoritatea PNL, PSD și USR. Cele trei partide politice s-au înțeles perfect ca să nu dea curs unei astfel de modificări și care ar nemulțumi pe cei plătiți abuziv sau ilegal din acești bani.

Probabil neașteptat pentru un partid politic, George Simion s-a ținut de cuvânt și nici un leu nu s-a cheltuit de către partid. Conform legislației existente banii se virează automat în conturile partidelor.

Alianța pentru Unirea Românilor a cerut de mai multe ori ca acești bani să fie utilizați de către stat pentru finanțarea construcției unui spital nou, însă legislația actuală nu permite redirecționarea banilor.

“Am depus în parlamentul României un proiect de lege prin care să oprim finanțarea partidelor politice. Administrarea politică catastrofală din ultimii 31 de ani demonstrează că acești bani nu sunt meritați. Mai mult decât atât, cea mai mare parte a lor sunt furați de către cei care conduc partidele prin companii apropiate. Cu acei bani luați abuziv sau ilegal își consolidează puterea și stimulează corupția. Practic majoritatea partidelor se comportă precum un grup infracțional organizat pe banii românilor.

Când s-au oferit acești bani politicienii au promis că nu mai fură, că aceste sume le sunt suficiente. Au mințit ca de fiecare dată și furtul din bani publici s-a intensificat. Acum s-au putut și organiza să fure mai bine deoarece au avut subvenția publică la dispoziție.

Alianța pentru Unirea Românilor nu a cheltuit acești bani, noi dorim ca ei să nu mai fie trimiși și să fie utilizați pentru construirea unui spital nou. Nici acest lucru nu se dorește de către partide deoarece consideră că așa am avea câștiguri electorale: atunci să facă și ei la fel și că construim un spital.

Noi am promis în timpul campaniei electorale că vom construi un spital din acești bani și ne vom ține de cuvânt. Vom demonstra că putem să facem acest lucru într-un timp rezonabil. Acest spital va fi dovada faptului că în anul 2024 putem să asigurăm o guvernare care fie în interesul României și capabilă să facă proiecte mari. Începând cu anul 2024 vom începe un proces de reconstruire a infrastructurii spitalicești, vom realiza în fiecare județ din România câte un spital nou la standarde occidentale” a declarat George Simion, co-președintele AUR.

Specialiștii consideră că structura intraspitalicească este una veche și defectuoasă. Cea mai mare parte a clădirilor și-au depășit durata de viață și nu mai răspund cerințelor moderne, cu instalații vechi ce pun în pericol viața pacienților români.


Distribuți acest articol