Actualitate

OMV este un SOVROM Austriac. ROMÂNII să își facă dreptate

În 1944 conducătorul României avea să fie arestat și predat sovieticilor iar aceasta aveau sa aduca în România un regim de teroare.

Pentru că România era o țară bogată cu petrol, gaze, păduri, minereuri, sare și multe altele, ea trebuia jefuită.

Atunci au creat sovieticii în România niște companii numit Sovromuri. Ele acopereau toată economia națională și aveau un rost: resursele țării să ia calea URSS.

Așa a început un jaf de proporții al resurselor României. URSS ar fi trebuit să asigure tehnologia necesara exploatării și prelucrării resurselor. Nu a fost să fie așa, ei doar exportau prin aceste companii resursele țării fără a oferi nimic la schimb.

Așa este acum și cu noile multinaționale: adevărate sovromuri. Ele ar fi trebuit să vină cu bani și cu tehnologie, dar nu a fost Așa: nu au venit nici cu bani, nici cu tehnologie.

OMV este o asemenea companie. La ea este acționar chiar și statul austriac. PRIN câteva companii AUSTRIA se comportă precum un ocupant: extrage resursele țării în propriul interes și fără a-și plăti în mod corect taxele în România.

Industria petrolieră dar și industria lemnului se află în mână Austriei iar președintele României este guvernatorul lor, nu președintele românilor, așa cum ar fi trebuit să fie.

Sovromurile au fost o serie de acorduri economice încheiate între Uniunea Sovietică și România în perioada 1944-1953, acorduri forțate de ocupant prin care România avea sa fie jefuită.

Aceste acorduri urmau să ofere asistență tehnică și financiară României pentru dezvoltarea economică în schimbul produselor și materiilor prime românești. Printre produsele exportate de România către Uniunea Sovietică se numărau cerealele, petrolul, lemnul, produsele alimentare și textilele, iar în schimb România primea mașini și echipamente tehnice, precum și o parte din bunurile industriale produse în Uniunea Sovietică.

În realitate aceste companii doar exportau materia primă Românească gratuit.

Sovromurile nu au adus dezvoltare economică în România, iar în același timp au făcut țara dependentă de Uniunea Sovietică.

Sovromurile s-au încheiat în 1953, când relațiile dintre Uniunea Sovietică și România s-au deteriorat tocmai pentru că aceasta se comporta precum un ocupant, nu precum un patener.

AȘA cum arată lucrurile România a scăpat de un stăpân pentru a da de altul mai bine ascuns, cu tehnici mai subversive de a influența poporul prin televiziuni.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button