Oficial european: UE va rămâne un apărător al presei independente din Republica Moldova
Distribuți acest articol

Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, marcată anual pe data de 3 mai. Oficialul european a declarat că „UE va rămâne un aliat puternic, un apărător şi un susţinător al presei independente din Republica Moldova”.

Libertatea presei este un drept fundamental care trebuie celebrat în fiecare zi. Data de 3 mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei, este o ocazie bună pentru a reaminti autorităţilor despre necesitatea respectării angajamentelor legate de libertatea presei şi jurnaliştilor despre importanţa eticii profesionale. ”Informaţia ca bun public” este genericul sărbătorii din acest an, el scoate în evidenţă faptul că jurnalismul este un element vital, care ne influenţează sănătatea, drepturile fundamentale, democraţia şi dezvoltarea. Astăzi, în această perioadă fără precedent a pandemiei COVID, când dezinformarea şi ştirile false se răspândesc la fel de rapid ca virusul, oamenii pot înţelege valoarea jurnalismului care respectă normele etice”, a precizat Peter Michalko.

Totodată, șeful Delegației UE de la Chișinău a subliniat că „în faţa  şi a provocărilor şi a presiunilor economice, a dezinformării şi a ingerinţelor cu care se confruntă mass-media în toată lumea, UE va rămâne un aliat puternic, un apărător şi un susţinător al presei independente din Republica Moldova”.

Michalko a ținut să mulțumească tuturor celor care lucrează în domeniul mass-media și care asigură o informare corectă și obiectivă a populației. „Vreau să mulţumesc jurnaliştilor, producătorilor, cercetătorilor, cameramanilor şi altor profesionişti media pentru munca lor, pentru că informează corect publicul. Datorită lor, cetăţenii pot avea încredere că vor trăi într-o societate liberă, sigură şi modernă”, a spus acesta.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol