Actualitate

Oaspeți din Vrancea și Bacău la liceul românesc din Tiraspol. Bustul lui Lucian Blaga, printre cadourile oferite gazdelor ~ InfoPrut

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol a primit un dar de suflet venit din partea fraților români. O delegație formată din profesori de istorie și jurnaliști a adus instuției bustul lui Lucian Blaga, patronul spiritual al singurei școli în limba română din localitate.

„Au venit cu un lot mare de carte artistică românească și universală. Dar cel mai de preț lucru pe care ni l-au adus, aici, în această oază de românism, profesorilor și elevilor noștri ,este bustul patronului nostru spiritual, Lucian Blaga. De mult am dorit să-l avem pe Blaga la noi și în sfârșit ne bucurăm de acest Dar! Vă mulțumim din

din toată inima ,dragi frați de peste Prut!”, a scris profesorul Ion Iovcev pe Facebook.

Potrivit Ambasadei României în Republica Moldova, cea care a și sprijinit acțiunea, bustul a fost realizat de Gheorghiță Gălan, profesor de arte vizuale.

În cadrul întâlnirii, trei elevi din liceu au primit, din partea Societății Științifice „Jacques Martin” din România, bursa „Ioan Alexandru” de câte 500 de roni, pentru rezultate foarte bune la învățătură și pentru iubirea purtată limbii române și neamului românesc. Bursele vor fi acordate pentru trei elevi din fiecare dintre școlile românești din stânga Nistrului și orașul Tighina de două ori pe an: de Crăciun și de Paști.

Delegația din România a fost formată din Constantin Constantinescu, profesor de istorie la Colegiul Național „Emil Botta” din Adjud, Adrian Atarcicov, profesor de istorie la Colegiul Național „Unirea” din Focșani și Mircea Merticariu, jurnalist.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button