Distribuți acest articol

Medicul Beatrice Mahler, șefa Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, susține că valul patru al pandemiei este inevitabil, iar persoanele care nu sunt vaccinate vor fi mult mai predispuse la forme grave din cauza variantei Delta de coronavirus.

Ea spune că există o diferență clară de vulnerabilitate în fața tulpinii Delta a coronavirusului între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. În cazul acestora din urmă, varianta Delta este mai agresivă decât celelalte variante.

“Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare. Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini”, a mai precizat dr. Mahler.

Ea atrage atenția asupra valului de infectări din alte țări, cu un grad mai mare de vaccinare și spune că la noi situația ar fi dificilă.

“Nu vom fi luați prin surprindere. Și în acest moment în Institutul Marius Nasta avem paturi dedicate pacientului COVID, chiar dacă au fost reduse foarte mult, conform legislației, avem un plan de revenire rapidă la numărul mare de paturi dacă situația o va impune. Însă față de celelalte două valuri avem avantajul vaccinului, avantaj pe care ar trebui să-l folosim”, a precizat dr. Mahler.


Distribuți acest articol