Actualitate

Oameni noi, metehne vechi. USR pierde două procese pentru că refuză să spună cum folosește banul public

USR refuză să comunice informații despre modul în care folosește banul public, motiv pentru care a pierdut și două procese, dintre care cel mai recent la Bacău.

Uniunea Salvaţi România a pierdut încă un proces pentru nerespectarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. S-a întâmplat la Bacău, unde filiala judeţeană condusă de Lucian Stanciu Viziteu a refuzat să comunice o serie de informaţii de natură financiară de interes public, a fost acţionată în instanţă din această cauză şi a pierdut.

„Admite cererea de chemare în judecată . Obligă pârâtul, prin preşedinte Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, să îi comunice reclamantului, următoarele informaţii de interes public: sursele financiare şi bugetul Partidului Uniunea Salvaţi România-Filiala Judeţeană Bacău, bilanţul contabil al organizaţiei Filialei Judeţene, aferente perioadei 2016-2019, lista persoanelor remunerate în baza unui contract de muncă sau de colaborare din veniturile USR-Filiala Judeteană Bacău aferentă anilor 2016-2019, dacă există în cadrul USR-Filiala Judeţeană Bacău persoane care mai sunt remunerate de USR şi care deţin în continuare funcţii de conducere în cadrul USR-Filiala Judeţeană Bacău, dacă există un contract de împrumut pentru suma de 93.000 de lei acordat Partidului USR de către Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, iar în caz afirmativ să îi comunice o copie a acestui contract reclamantului şi să precizeze care a fost destinaţia sumei de 93.000 de lei împrumutată de către USR Bacău de la persoana fizică Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, cu anonimizarea datelor cu caracter personal. În baza art. 453 C.p.civ obligă pârâtul la plata sumei de 1.000 de lei către reclamant cu titlul de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bacău – Secţia a II-a Civilă şi de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 19.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.” se arată în hotărârea pe scurt pronunţată de Tribunalul Bacău.

Acesta nu este singurul proces pierdut de USR. Pe 3 noiembrie, alianța a pierdut recursul dosarului în care Asociaţia Evoluţie în Instituţie a solicitat, în baza legii privind informaţiile de interes public, ca formaţiunea politică să declare salariile angajaţilor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button