Actualitate

O viață mai bună pentru persoanele cu dizabilități din Soroca, grație României ~ InfoPrut

O sută de persoane cu dizabilități din Republica Moldova au primit șansa la o viață normală datorită Asociației „Tighina” din București, care le-a donat scaune cu rotile. Acestea au fost împărțite de Mitropolia Basarabiei. Acţiunea are loc în cadrul campaniei „România ajută Basarabia”, iar primii beneficiari ai donaţiei au fost persoanele cu dizabilităţi din raionul Soroca, potrivit TRM.

Sorina are 13 ani şi locuieşte în satul Parcani. Copila a fost diagnosticată de la naştere cu paralizie cerebrală. Fetiţa avea un scaun cu rotile vechi care era foarte greu şi bunica nu o putea scoate la plimbare. Acum, darul venit la ușa ei a bucurat-o nespus.

„E frumos, îmi place foarte mult culoarea şi scaunul, mulţumesc celor care m-au ajutat”, spune Sorina.

Donaţia a ajuns şi în satul Alexandru cel Bun, la două bătrâne care nu se pot deplasa singure.

„E foarte bun şi merge ușurel”, spune Irina Burlacu, beneficiară.

Câteva scaune cu rotile donate de frații din România au ajuns şi la Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilităţi din satele Bădiceni, Visoca, Dubna, Vădeni şi municipiul Soroca. Ele au fost împărţite de către preotul Sorin Huluţă de la biserica Sfinţii Martiri Brâncoveni.

„Cele o sută de cărucioare au ajuns în Republica Moldova şi în aceste zile sunt împărţite în toate raioanele acolo unde au fost solicitate de către beneficiarii care au maximă nevoie de ele. Sperăm ca această acţiune să se repete, să mai vină şi altele pentru că este mare nevoie”, spune Sorin Huluţă, paroh.

Donaţia vine din partea Asociaţiei obşteşti „Tighina” din Bucureşti.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button