Distribuți acest articol

O veste bună pentru bugetul României, o nouă taxă pentru toți românii care dețin proprietăți și nu au încheiat un contract de salubrizare. Chiar dacă acea gospodărie este nelocuită, generează gunoi, după cum gândesc guvernanții.

Propunerea legislativă prevede că taxa de ridicare a gunoiului li se va aplica și persoanelor fizice care nu au încheiat contract de salubritate pe motivul că în locația cu pricina nu locuiește nimeni.

„Există numeroase situații în care operatorii firmelor de salubritate sunt nevoiți să colecteze deșeuri de la adrese pentru care s-a declarat, pe proprie răspundere, că nu locuiește nimeni. Pentru a rezolva această problemă propunem ca autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale/sectoarelor municipiului București să aibă competența de a stabili ca un procent din componenta fixă a tarifelor și taxelor speciale să fie achitat de către proprietarii locuințelor/gospodăriilor unde nu există nici o persoană cu domiciliu/rezidență și nu este încheiat contract de prestare a serviciului de salubrizare cu operatorul licențiat pentru prestarea serviciului”, se arată în propunerea legislativă.


Distribuți acest articol