Actualitate

O groapă de gunoi a apărut peste noapte în județul Dâmbovița. Consiliul Județean a sesizat poliția

România riscă să fie înghițită de propriile gunoaie, fără să punem în calcul importurile de deșeuri. Gunoaiele au fost aduse din judeţele învecinate, în condiţiile în care depozitele de deşeuri din Dâmboviţa sunt aproape pline. O companie de salubrizare a încheiat mai multe contracte cu județele învecinate pentru aducerea și depozitarea deșeurilor în județul Dâmbovița.

„În zona Titu, unde avem un depozit de deşeuri, Poliţia Locală Titu a depistat un transport nelegal de deşeuri aduse din afara judeţului Dâmboviţa. Pot spune de la început că această situaţie este inadmisibilă şi, în calitatea mea de preşedinte al CJ Dâmboviţa, în calitatea mea de preşedinte ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, n.r.) Deşeuri Dâmboviţa, împreună cu colegii mei nu acceptăm astfel de practici în judeţ”, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Conform acestuia, în anul 2019 au mai fost aduse din afara judeţului 500 tone de deşeuri în depozitul de la Aninoasa şi alte 500 de tone la depozitul de la Titu.

În judeţul Dâmboviţa sunt numai aceste două depozite de deşeuri, iar autorităţile caută soluţii de mai mulţi ani pentru mărirea capacităţii lor, deoarece acestea sunt aproape pline.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button